Ohje uuden tuotteen lisäyslomakkeesta

1Syötä Nimi ja Lyhyt kuvausteksti

Lisäyslomakkeen yläosassa syötetään tuotteen Nimi ja Lyhyt kuvausteksti. Nimi ja Lyhyt kuvausteksti näkyvät esim. tuotelistoissa ja erilaisilla pääsivuilla tarvittaessa.

Lisäyslomakkeella on tuotteen tietoja varten kuusi välilehteä. Muistathan syöttää tarvittavat tiedot joka välilehdellä.

Pakolliset tiedot on merkitty * -merkillä. Kaikki muut kentät voit halutessasi jättää tyhjiksi.

Tuotelomakkeen yläosa ja välilehdet

2Syötä perustiedot

Ensimmäisellä välilehdellä syötetään perustiedot tuotteesta.

Muista valita tuoteryhmä, sillä muuten tuote asetetaan ensimmäisenä listassa olevaan tuoteryhmään, joka ei ole oikea useimmille tuotteille.

Tuotelomakkeen ensimmäinen välilehti, jolla syötetään perustiedot tuotteesta

3Syötä lisätiedot

Toisella välilehdellä syötetään Lisätiedot, eli muutamia yksityiskohtaisempia tietoja tuotteesta.

Toisella välilehdellä voi syöttää myös tuotteeseen liittyviä lisätietolinkkejä. Hyviä linkkejä ovat esim. tuotteen esittelysivut valmistajan verkkopalvelussa tai tuotteen arvostelut erilaisissa lehdissä ja verkkojulkaisuissa.

Tuotelomakkeen toinen välilehti, jolla syötetään tuotteeseen liittyviä lisätietoja

4Lisää tuotekuvat

Kolmannella välilehdellä syötetään tuotteen kuvat. Jokaiselle tuotteelle valitaan yksi pääkuva, joka näytetään esim. tuotelistoilla ja erilaisilla pääsivuilla tarvittaessa.

Kuvatiedostot haetaan omalta tietokoneelta painamalla Browse tai Selaa -nappia. Kun kuva on valittu, niin kuvan hakemistopolku omalla tietokoneellasi näkyy tekstikentässä.

Kuvat, joiden hakemistopolku näkyy tekstikentässä, siirtyvät omalta tietokoneeltasi Kuinomaan kun a) painat Siirto-nappia, tai b) tallennat koko tuotelomakkeen painamalla lopuksi Lähetä-nappia. Jos siis lisäät vain pääkuvan ja yhden lisäkuvan, niin sinun ei tarvitse painaa Siirto-nappia.

Jokaiselle tuotteelle voidaan siis syöttää pääkuvan lisäksi lisäkuvia. Lisäkuvia voi syöttää vain yhden kerrallaan. Jos haluat syöttää useampia lisäkuvia heti, niin sinun pitää painaa Siirto-nappia jokaisen koneeltasi valitun kuvan jälkeen. Siirto-napin painamisen jälkeen päädyt tuotelomakkeen ensimmäiselle välilehdelle, josta voit suoraan siirtyä toiselle välilehdelle valitsemaan ja siirtämään lisää kuvia.

Tuotelomakkeen kolmas välilehti, jolla lisätään tuotteen kuvat

5Ilmoita tuotteen kunto

Lisäyslomakkeen neljännellä välilehdellä kuvaillaan tuotteen nykyinen kunto. Välilehden yläosassa arvioidaan yleisellä tasolla tuotteen kunto.

Välilehden alaosassa on ilmoitettava kaikki sellaiset tuotteessa olevat vahingot (naarmut, epätoiminnallisuudet,...), joita vastaavat uudet vahingot aiheuttaisivat lainaajalle vahingonkorvausmaksun maksamisen. Näin varmistetaan ettei lainaaja joudu maksamaan vahingonkorvauksia vahingoista, joita lainaaja ei ole aiheuttanut. Tuote voi olla esim. valmiiksi naarmuuntunut ja silti naarmuista on voitu määrittää 10 euron korvausmaksu. Jos valmiiksi olevia naarmuja ei ole mainittu, niin lainaaja voisi teoriassa joutua maksamaan vahingonkorvauksen niistäkin.

Tuotelomakkeen neljäs välilehti, jolla kuvaillaan tuotteen kunto

6Laina-ajat ja lainahinnat

Viidennellä ja viimeisellä välilehdellä ilmoitetaan kuinka pitkäksi ajaksi tuotteen voi lainata, eli lainalle annetaan minimi- ja maksimiaika. Lisäksi yläosassa määritellään lainan toimitusvaihtoehto, sekä tuotteen kokonaiskorvaushinta mahdollisen häviämisen tai hajoamisen varalta.

Tarkemmat pienten vahinkojen varalta määriteltävät vahingonkorvaukset voit lisätä tuotelomakkeen täytettyäsi.Alaosassa asetetaan lainahinnat. Voit asettaa eri ajoille eri hinnat, sillä jotkin tuotteet ovat suositumpia tiettyyn aikaan vuodesta ja silloin niistä on usein syytä pyytää suurempi lainahinta. Esimerkiksi lumilaudan vuokrahinnaksi voi puolestaan asettaa kesän ajaksi matalasesonkihinnat, jotka ovat normaaliaikaa alemmat - ja parhaiksi talviajoiksi hieman korkeammat.
Kunkin sesongin kohdalle syötetään päivähinnat.

Tuotelomakkeen viides välilehti. Yläosassa määritellään lainan minimi- ja maksimipituudet ja toimitusvaihtoehdot.

Alaosassa määritellään tuotteelle hinnat normaaliaikoina sekä kiireisinä ja vähemmän kiireisinä aikoina.

7Lisää vahingonkorvaukset

Tuote on lisätty, hienoa! Nyt voit lisätä tuotteellesi tarkemmat vahingonkorvaukset, eli kaikki sellaiset asiat, joita lisätylle tuotteelle voi aiheutua huonon käytön tai vahingon seurauksena laina-aikana. Tuotteen onnistuneen luonnin jälkeen saat linkin vahingonkorvausten hallintaan, jonka kautta uudet vahingonkorvaukset syötetään.

Vahingonkorvausta luotaessa syötä lyhyt vahingon kuvaus (esim. selkeä naarmu pohjassa) ja valitse tuotelistasta kaikki ne tuotteet, joihin haluat kyseisen vahingonkorvauksen liittyvän. Vahingonkorvaukset listataan kunkin tuotteen tuotesivulla. Ylimmän korvaushinnan kenttään syötä suurin summa, jonka lainaaja on velvollinen korvaamaan kyseisen vahingon sattuessa. Esimerkiksi lommojen ja naarmujen suhteen on erilaisia asteita, jolloin suurinta tähän syöttämääsi summaa ei ole tarpeen veloittaa. Tarkempi kuvaus itsellesi on kenttä, joka näkyy vain sinulle vahingonkorvausten hallintasivulla.

Sama vahingonkorvaus voi liittyä useaan tuotteeseen, joten joka tuotteen tapauksessa ei tarvitse välttämättä luoda jokaista vahingonkorvausta uudelleen.

Vahingonkorvauksen lisäämislomake