Tuotteiden toimitustavat Kuinomaa käytettäessä

Tuotteilla on kolme toimitustapaa:
- Nouto suoraan omistajalta tai omistajan valitsemasta Kuinoman Toimituspaikasta, tai
- Postitus omistajan ja lainaajan välillä, tai
- Kuinoman Kuljetuspalvelu

Tuotteen omistaja päättää mitä näistä toimitustavoista voidaan jokaisen tuotteen kohdalla käyttää. Tuotesivulla ja varauslomakkeessa näkyy vain omistajan valmitsemat toimitustavat.

Nouto

Nouto suoraan omistajalta

Nouto on yleisin ja suositeltavin toimitustapa lainaamisessa ja vuokraamisessa. Sitä tulisi käyttää toimitustapana aina kun omistaja ja lainaaja asuvat lähellä toisiaan. Tuotteiden lainaaminen on perusluonteeltaan paikallista toimintaa. Omistajan ja lainaajan henkilökohtainen tapaaminen toimitusten yhteydessä on suositeltavaa luottamuksen ja tuotteen asianmukaisen käytön lisäämiseksi. Toimituksen yhteydessä voi silloin myös helpommin vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä tuotteen käytöstä.

Nouto omistajan valitsemasta Kuinoman Toimituspaikasta

Kuinoman Toimituspaikat ovat paikallisia vaihtoehtoja noudolle suoraan omistajalta. Tuotetiedoissa ja varausta tehtäessä toimitustavaksi valitaan normaalisti Nouto omistajalta.

Tuotteen omistaja voi myöhemmin varauskohtaisesti määrittää tarkemmaksi toimituspaikaksi haluamansa Kuinoman Toimituspaikan. Tuotteen omistaja valitsee Toimituspaikan halutessaan erikseen jokaiselle varaukselle. Toimituspaikka valitaan varauksen tiedoista varaussivulla.

Tuotteen lainaaja voi toki lähettää omistajalle viestin ja toivoa toimituksen tapahtuvan jonkin Kuinoman Toimituspaikan kautta. Päätöksen Kuinoman Toimituspaikan käytöstä tekee kuitenkin aina tuotteen omistaja.

Postitus

Postitusta suositellaan vain kun omistaja ja lainaaja asuvat kaukana. Postitusta ei suositella helposti särkyville tai vaikeasti pakattaville tuotteille.

Lainaaja maksaa aina kaikki postituskulut. Omistaja voi siis postittaa tuotteen lainaajalle vastaanottajan maksettavana, mutta lainaajan on palautettaessa postitettava tuote valmiiksi maksettuna.

Tuote on varattava postitusta käytettäessä riittävän pitkäksi aikaa. On siis varmistettava, että tuote ehtii ajoissa lainaajalle ja takaisin omistajalle. Postitusaikakin kuuluu lainausaikaan ja postitusajaltakin maksetaan vuokrahinta.

Lainaaja vastaa kaikista postituksessa sattuneista vahingoista. Jos tuote siis vahingoittuu postissa niin omistaja voi vaatia maksettavaksi vahingonkorvaukset samalla tavalla kuin tuotteen vahingoittuessa käytössä lainaajalla.

Tuotteen omistaja ja lainaaja sopivat keskenään postituksen toteutustavasta ja käytetystä postituspalvelun tarjoajasta (Posti, Matkahuolto, kuriiripalvelut,...). Kuinoma ei osallistu omistajan ja lainaajan välisen postituksen toteutukseen.

Kuinoman Kuljetuspalvelu

Kuinoman Kuljetuspalvelu toimittaa tuotteet ympäristöystävällisesti ja turvallisesti useilla paikkakunnilla. Kuinomalla on näillä paikkakunnilla oma yhteyshenkilö, joka asuu paikkakunnalla tai vierailee siellä säännöllisesti.

Kuinoman yhteyshenkilöt vastaavat tuotteiden toimituksista omilla alueillaan. Lisäksi Kuinoma toimittaa tuotteet eri yhteyshenkilöiden välillä. Näin saat Kuinoman Kuljetuspalvelun avulla kuljetettua tuotteesi eri paikkakuntien välilläkin.

Kuinoman toimitusalueisiin kuuluu esim. Helsingin alue ja Tampereen alue. Kuinoman Kuljetuspalvelun avulla tuotteet kulkevat siis sekä Helsingin että Tampereen alueella, ja lisäksi näiden välilläkin.

Kuinoman Kuljetuspalvelu on edullinen. Kustannukset jaetaan omistajan ja lainaajan kesken. Omistaja maksaa Kuinoman palveluhinnaston mukaisen kuljetushinnan luovuttaessaan tuotteen Kuinoman yhteyshenkilölle. Lainaaja maksaa vastaavasti Kuinoman palveluhinnaston mukaisen kuljetushinnan yhteyshenkilölle saadessaan tuotteen häneltä.

Kuinoman Kuljetuspalvelu tulee yleensä saman hintaiseksi kuin postitukset. Kuinoma kuljettaa tuotteet kuitenkin asiantuntevammin ja henkilökohtaisemmin. Yhteyshenkilömme tapaavat tuotteen omistajan ja lainaajan. Lisäksi yhteyshenkilöt tuntevat Kuinomassa olevat tuotteet, niiden ominaisuudet ja erityisvaatimukset kuljettamisen tai pakkaamisen suhteen.

Lisätietoa Kuinoman Toimituspaikoista
Lisätietoa Kuinoman Kuljetuspalvelusta
Kuinoman Säilytyspalvelu
Kuinoman Toimitusalueet ja niiden yhteyshenkilöt
Kuinoman palveluhinnasto