Kuinoma lyhyesti

Mikä on Kuinoma?

Kuinoma on tavaravuokraamisen hallintapalvelu. Kuinomassa hallitaan monipuolisesti vuokrattavia tuotteita, vuokrahinnastoja, vuokraehtoja, varauskalenteria, varauksia, vuokrauksia, vuokramaksuja ja vahingonkorvauksia - siis kaikkia tavaravuokraamisen vaiheita. Kuinoman tavoitteena on edistää tavaranvuokrauskulttuuria ja lisätä hyvien tuotteiden vuokrapohjaista käyttöä.

Kuinomaa pyörittää helsinkiläinen Omaoma Oy.

Kuinoma historia

Kuinoman perustaja Markku Jussila kuuli 1990-luvulla opiskelijana ruotsalaisten käyttävän laskettelumatkoillaan Alpeille hienoja uusia vuokravälineitä. Suomesta laadukkaita lasketteluvälineitä ei Alppimatkoille pystynyt vuokraamaan. Siitä asti Markun mieltä kaihersi ajatus hyvien ja laadukkaiden erikoistavaroiden vuokraamisesta.

Kuinoman Markku avasi joulukuussa 2007. Lähtökohtana oli yhdistää uusien kuluttajien välisten myyntipalstojen kuten Ebayn ja Huuto.netin idea ja idea tavaroiden vuokraamisesta. Palvelusta tuli heti Suomen suurin Alpeilla tarvittavien lumiturvallisuustarvikkeiden välittäjä. Myös esimerkiksi telttojen ja muiden retkeilytarvikkeiden käyttäjät ottivat nopeasti Kuinoman käyttöönsä.

Kuinoman omistajiin liittyi Markun jälkeen useita yhteiskunnallisesti aktiivisia ja tunnettuja henkilöitä. Kuinoma on palkittu esimerkiksi Keskon Kestävän Kehityksen palkinnolla.

Kuinoma nyt

Kuinoma on kasvanut täysin orgaanisesti. Vuosina 2007-2017 Kuinoma keskittyi keräämään kokemuksia vuokraamisesta ja vuokrauskulttuurista. Kokemuksia kerättiin sekä tavaroiden omistajilta että niitä itselleen vuokraavilta henkilöiltä. Kokemuksia kerättiin käyttäjähaastatteluilla ja erilaisissa tapahtumissa tehdyillä haastatteluilla. Tämän 10 vuoden tarkkailujakson jälkeen Kuinoma omaakin ainutlaatuisen osaamisen ja ymmärryksen tavaroiden vuokraamisesta.

Tarkkailujakson aikana havaittiin, että tavaranvuokrauskulttuuri tarvitsee lisää yrittäjiä eli uusia pieniä ammattimaisia tavaravuokraamoita. Kuinoman toiminnallisuuksia onkin 2018 jälkeen parannettu erityisesti uusia ammattimaisia tavaravuokraamoita ajatellen. Tavoitteena on mahdollistaa uusien hyvien nettivuokraamojen nettipalvelujen helppo pystyttäminen ja tarjota pienille nettipohjaisille vuokraamoille ketterä työkalu nettipohjaisen vuokraamotoiminnan testaamiseen, kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Entä nimi Kuinoma?

Kuinoma eli kuin oma. Ihmisten pitäisi käyttää vuokratavaroita yhtä mielellään ja yhtä huolellisesti kuin omia omistamiaankin tavaroita. Vuokratavaroiden pitäisi olla täydellinen korvike itse omistetuille tavaroille.

Yhteystiedot ja yritystiedot

Facebook: https://www.facebook.com/kuinoma/
E-mail: kuinoma(at-merkki)kuinoma(piste)fi

Yritystiedot: Omaoma Oy, Helsinki

Kuinomalla ei ole fyysistä asiointipistettä tai puhelinpalvelua. Yhteydenotot vain Facebook Messangerilla tai sähköpostilla.

Kuinomalaisten henkilökohtaiset mailit muotoa etunimi.sukunimi(at-merkki)kuinoma(piste)fi