Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelussa helpottaa vuokraamoiden ja tavaranomistajien toimintaa sekä lisää vuokraamisen turvallisuutta.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelussa Kuinoma yrittää varmistaa jo ennen vuokrauksen alkua asiakkaan henkilöllisyyden vahvalla tunnistautumisella Visma Sign -allekirjoituspalvelun avulla. Vahvan tunnistautumisen jälkeen Kuinoma pyrkii ennakkovarmistamaan sekä vuokrahinnan ja mahdollisten vahingonkorvauksien maksuvalmiuden laskutuskumppaninsa (esim. Svea Ekonomi) avulla.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun avulla saat siis jo etukäteen ennen vuokrauksen alkua tiedon siitä onnistuuko isojen vahigonkorvauksien ja vuokramaksujen ennakkotakaus asiakkaalle.

Jos et saa Kuinomalta ennakkoon varmistusta takauksien onnistumisesta, voit itse paremmin arvioida kasvanutta riskiä vahingonkorvauksista. Halutessasi voit tällöin peruuttaa varauksen tai vaatia muita erityisiä vahingonkorvausten takausmenetelmiä.

Jos saat Kuinomalta ennakkoon varmistuksen vahingonkorvauksien ennakkotakauksen onnistumisesta, voit luovuttaa tuotteet vuokralle täysin riskittömästi ja vaivattomasti.

Ennakkovarmistettava suurin mahdollinen vahingonkorvaus muodostuu vuokrattavan tuotteen nykyarvosta, tai tuotteen vakuutuksen omavastuusta. Varmista siis tuotteiden nykyarvojen tai vakuutustietojen ajantasaisuus.

Kuvaus

Ennen vuokrauksen alkua:

 1. Asiakas tunnistautuu vahvalla tunnistautumisella Kuinomaan henkilöllisyyden varmistamiseksi.
 2. Asiakas hyväksyy kaikki maksut ennen vuokrauksen alkua. Hyväksytty summa kattaa sekä vuokramaksut että kaikki mahdolliset vahingonkorvaukset. Asiakas vain hyväksyy tulevat maksut eikä siis saa niistä vielä varsinaista laskua tai suorita mitään maksua.
 3. Ennakkovarmistusten onnistuttua Kuinoman järjestelmä merkitsee automaattisesti varaussivun tiedoissa maksut maksetuiksi ja vahingonkorvausvakuudet hyväksytyiksi. Jos haluat hyödyntää Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelua sinun pitää odottaa vuokrasivun maksu- ja vahingonkorvausstatuksien automaattista päivittymistä ennen tuotteiden luovuttamista. Kuinoma myös ilmoittaa sähköpostitse vuokraamolle ja asiakkaalle ennakkovarmistusten onnistumisesta.
 4. Voit luovuttaa tuotteet turvallisesti kun Kuinoman järjestelmä on merkinnyt varaussivulle vuokramaksut maksetuiksi ja vahingonkorvausvakuudet hyväksytyiksi.

Vuokrauksen päättyttyä:

 1. Vuokraamo tarkistaa viipymättä palautettujen tuotteiden kunnon ja lisää Kuinomaan mahdolliset vahingonkorvaukset
 2. Asiakas saa itselleen laskun ja maksaa kaikki maksut kyseisellä laskulla. Lasku lähetetään asiakkaalle esim. sähköpostilla tai postitse vuokrauksen päätyttyä.
 3. Vuokramaksut ja mahdolliset vahingonkorvaukset tilitetään automaattisesti pankkitilillesi. Tilitetävistä summasta on vähennetty Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun palvelumaksu. Tilitys suoritetaan kun olet tuotteiden palautuksen jälkeen tarkistanut tuotteiden kunnon ja määrittänyt lopulliset vahingonkorvaukset tai kuitannut vahingonkorvaukset tarpeettomiksi.
 4. Tilityksen saapuminen tilillesi kestää muutamia arkivuorokausia vuokrauksen päättymisestä. Sinun ei siis tarvitse odottaa asiakkaan lopullista laskunmaksua. Riski asiakkaan maksun myöhästymisestä tai epäonnistumisesta on kokonaan Kuinoman laskutuskumppanilla (esim. Svea Pankki).
 5. Asiakas maksaa saamansa laskun laskun eräpäivänä.

Hinnat

Maksat Kuinomalle palvelun käytöstä varauskohtaisen palvelumaksun. Palvelumaksun suuruun riippuu lopullisesta asiakkaalta laskutettavasta summasta.

Palvelumaksu vuonna 2020 on 3 euroa + 9% lopullisesta laskutettavasta summasta.

Suhteellisesti suurimmillaan palvelumaksu on pienestä 20 euron vuokrasumman laskutuksesta (4,80 euroa eli 24% lopullisesta laskutettavasta summasta). Suhteellisesti pienimmillään palvelumaksu on vastaavasti vahingonkorvauksiakin sisältävillä suurilla yli 200 euron laskutuksilla (noin 9 - 10% lopullisesta laskutettavasta summasta).

Vuokravarauksen varaussivulta näet aina etukäteen mahdollisen palvelumaksun suuruuden. Palvelua käyttämällä sitoudut ja suostut näiden palvelumaksujen maksamiseen.

Varaussivulla kerrotaan sekä pienin mahdollinen palvelumaksu että suurin mahdollinen palvelumaksu. Maksat pienimmän mahdollisen palvelumaksun, jos laskutat vain vuokrasummat eli vahingonkorvauksia ei tarvita. Maksat suurimman mahdollisen palvelumaksun, jos joudut veloittamaan myös suurimman mahdollisen maksimivahingonkorvauksen. Jos veloitat jotain vahingonkorvauksia muttet kaikkia, niin palvelumaksun suuruus tulee olemaan pienimmän ja suurimman palvelumaksun väliltä.

Palvelumaksu vähennetään automaattisesti sinulle maksettavista maksuista. Et siis saa vuokrauksen päätyttyä tilillesi koko vuokrasummaa, vaan palvelumaksulla automaattisesti vähennetyn vuokrasumman.

Lisäehdot

 • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden vuokrahinta on yli 20 euroa ja mahdollisten vahingonkorvauksien enimmäismäärä yli 100 euroa.
 • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden vuokravaraus tehdään vähintään 3 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua tai vuokrauksen postitoimitusten alkua.
 • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden kesto on alle 12 vuorokautta.
 • Palvelu poistuu automaattisesti käytöstä varaukselta jos maksujen ja vahingonkorvausten ennakkotakaus asiakkaalta ei onnistu viimeistään vuorokautta ennen vuokrauksen alkua.

Käyttöönotto

Vahingonkorvausten ennakkotakausmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti vuokran hyväksymissivulla tai pysyvämmin halutuille vuokratuotteille niiden Lisäehdoissa. Ohje Lisäehtojen määrittämisestä tuotteelle.